Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τα 3 χρόνια του Dudu στο λιμάνι..

Ο Ντουντού ήταν στόχος του Ολυμπιακού για αρκετά χρόνια, ωστόσο φόρεσε τα ερυθρόλευκα το 2008.
Στις 5 Αυγούστου του 2008, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είπε το μεγάλο "ναι" στην οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού και, μετά από ένα πολυήμερο "σίριαλ", ο Βραζιλιάνος γινόταν κάτοικος Πειραιά. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, έχοντας τα 15 εκ. ευρώ από τη μεταγραφή του Καστίγιο στη Σαχτάρ, ήταν αποφασισμένος να κάνει το "άνοιγμα" και να φέρει παικταράδες στην ομάδα για να εκτο3υθεί στο επικείμενο Champions League. Ο Ντουντού, μέλος της "Σελεσάο", ήταν ένας από αυτούς και ο πρόεδρος του Θρύλου δεν δίστασε να δώσει έξι εκ. ευρώ στους Ρώσους για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στη μεταγραφή....

Σεζόν 2008-09
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ανόρθωση παίζοντας χωρίς τον Ντουντού στη σύνθεση του στο πρώτο και καθοριστικό τελικά παιχνίδι, αφού κρίθηκε ανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Το σοκ ήταν μεγάλο, όμως η χρονιά ήταν ακόμα στην αρχή. Οι εμφανίσεις του με τα "ερυθρόλευκα" για το πρωτάθλημα και το κύπελλο ήταν εντυπωσιακές. Ο Ντουντου δικαιολογούσε μέχρι το τελευταίο ευρώ τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αφού ήταν το βαρόμετρο του Θρύλου. Κατά την πρώτη του χρονιά ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον Ντουντού να έχει 26 συμμετοχές με 6 γκολ. Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Θρύλου, σκοράροντας πολύ σημαντικά γκολ και δίκαια μπήκε στις καρδιές του "ερυθρόλευκου" κόσμου.
Σεζόν 2009-10
Η δεύτερη χρονιά στο λιμάνι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δίνει τη θέση του στον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Ντουντού ξεκινά πολύ καλά και ο Ολυμπιακός παίρνει το εισιτήριο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τον Βραζιλιάνο να είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός "χωλαίνει" και ο Κετσπάγια απομακρύνεται για να τον διαδεχθεί ο Ζίκο. Κάπου εκεί αρχίζει η "κατρακύλα". Ο Βραζιλιάνος γίνεται αρχηγός της ομάδας και στα αποδυτήρια αλλάζει συμπεριφορά. Επιπλέον το πρόβλημα στο πέλμα τον αναγκάζει να χάσει αρκετά παιχνίδια, αλλά και όποτε παίζει, δεν είναι ο γνωστός Ντουντού. Μιλάει συνέχεια στο Twitter και κάνει δημόσιες τοποθετήσεις που δεν συνάδουν σε παίκτη του Ολυμπιακού και ο κόσμος αρχίζει να εκνευρίζεται. Ο Βραζιλιάνος μοιάζει να έχει "κάτσει" στο παχυλό του συμβόλαιό του και να "διαλέγει" παιχνίδια. Τότε κάνει μια καθαρά μια αντιεπαγγελματική κίνηση. Στο περιβόητο 9ήμερο ρεπό του Ζίκο και όντας τραυματίας, ο Ντουντού αντί να μείνει στο Ρέντη για αποθεραπεία, ταξιδεύει στη Βραζιλία και παίρνει μέρος σε ένα φιλικό που διοργάνωσε ο Ροναλντίνιο (22/12/10), χωρίς την άδεια του Ολυμπιακού. Συνέπεια αυτού ήταν η επιδείνωση του τραυματισμού στο πέλμα, ο οποίος τον βγάζει εκτός δράσης για δύο μήνες. Χάνει κρίσιμα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός διανύει τη χειρότερη περίοδο στην σύγχρονη ιστορία του. Οι πρώτες μουρμούρες έχουν αρχίσει να γίνονται φωνές. Ο Ντουντού, κατά την περίοδο 2009-10 έχει 16 συμμετοχές και 4 γκολ αλλά είναι κάτω του μετρίου.
Σεζόν 2010-11
Ξεκινώντας τη φετινή περίοδο, όλοι περίμεναν την "ανάσταση" του Ντουντού. Ο τραυματισμός ήταν πλέον παρελθόν και οι πρώτες εμφανίσεις ήταν ενθαρρυντικές. Ο ερχομός του Βαλβέρδε αναπτέρωσε το ηθικό του Βραζιλιάνου, ο οποίος μερικές φορές θύμιζε τον "παλιό" Ντουντού. Δυστυχώς όμως ήταν παροδικό. Ο Βραζιλιάνος συνέχισε τις τραγικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι με την ΑΕΚ και το προσπέρασμα του στο σπριντ από τον 35χρονο Ντιόπ στο ίδιο παιχνίδι, στη φάση του γκολ. Ο Ντουντού συνεχίζει τα Twitter ενώ κάνει υπεροπτικές δηλώσεις λέγοντας σαν άλλος Καίσαρας "εγώ είναι ο Ντουντού", σε οπαδούς ομάδας που έχουν δει Τζιοβάνι, Καρεμπέ και άλλα αστέρια. Δηλώσεις που δεν γίνεται να λέγονται από τον αρχηγό μιας ομάδας σαν τον Ολυμπιακό και ο κόσμος είναι πλέον εναντίον του. Ο Ντουντου γίνεται δέκτης άγριων αποδοκιμασιών στον αγώνα με την Καβάλα, γεγονός που δείχνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη φυγή του έχει ξεκινήσει. Η Ατλέτικο Μινέιρο καταθέτει πρόταση και ο Ολυμπιακός την αποδέχεται. Ο Ντουντου είναι παρελθόν από τον Ολυμπιακό πριν λήξει η αγωνιστική χρονιά, έχοντας 18 συμμετοχές και 3 γκολ.
via redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου